FN'S VERDENSMÅL

Group 238
Fra FN's verdensmål til VORES hverdags gøremål

Som virksomhed gør vi den største forskel ved at omfavne FN’s 17 verdensmål med valg og initiativer tæt på vores kerneforretning.

Der, hvor vi er mest, er og også der, hvor vi sætter de fleste fodspor, og som kantineleverandør kan The Lunchroom tage de største skridt mod FN’s verdensmål med valg, initiativer og mål indenfor:

          1. Ansvarligt forbrug & produktion
          2. Klimaindsats
          3. Livet i havet
          4. Livet på land


The Lunchroom vil med konkrete initiativer og mål bygge bro mellem disse fire FN-verdensmål og vores virke som kantineleverandør. Scroll ned og læs om vores mål for hvert verdensmål.

 Men vi skal ikke kun sætte vores egne mål. Vi skal også støtte andre i at gøre, hvad de kan, hvor de kan. For ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Vi skal handle lokalt og TÆNKE globalt

Globalt er FN’s verdensmål nummer ét at bekæmpe fattigdom. Flere af de øvrige FN-mål, såsom at stoppe sult, sikre rent vand og højne den generelle uddannelse og sundhed, bliver hjulpet godt på vej i takt med at dette mål nås

Disse mål kan synes langt fra en dansk kantineordning, men fattigdom bekæmpes med anstændige job og økonomisk vækst hos dem, hvor indkomsten i dag er lavest. Det er den i verdens fattigste lande, og det er også her, at kvinderne rammes hårdest på grund af manglende ligestilling og adgang til ressourcer og uddannelse, høj børnedødelighed, hungersnød og klimakatastrofer.

Når The Lunchroom vælger leverandører og råvarer, ønsker vi derfor også at fremme det bæredygtige landbrug og bidrage til ligestilling og mindre ulighed i verdens fattigste lande, og generelt vil vi derfor også arbejde for og med andre i deres målsætninger og initiativer for at nå følgende verdensmål:

5. Ligestilling mellem kønnene
8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
10. Mindre ulighed
17. Partner for handling

Ansvarligt forbrug og produktion

Klimaindsats

Vores mål: Vi vil reducere dit kantineforbrug med 50% – på CO2 forbruget. Hvordan: Sammen med vores kunder skal vi sætte nye mål...

Læs mere

Livet i havet

Vores mål: Vi anvender og arbejder så vidt muligt med bæredygtige fisk og skaldyr, og vi foretrækker at bruge fisk og skaldyr fra havene omkring os...

Læs mere

Livet på land

Vores mål: Vi søger min 60% økologi og endnu mere bæredygtighed. Hvordan: Mad må og skal dyrkes bæredygtigt verden over. Og vi bør som branche og forbrugere støtte op...

Læs mere

Ansvarligt forbrug og produktion

Vores mål: Altid minimalt spild og maksimal udnyttelse. Hvordan: Kendskab til produktionsmetoder, bevidste leverandørvalg og kreativitet og kompetence til at bruge hele råvaren uden madspild...

Læs mere

Anstændige jobs og vækst

Vores bidrag: The Lunchroom gør vores for at fremme det bæredygtige landbrug i verdens fattigste lande...

Læs mere

Mindre ulighed

Vores bidrag: Verdens rigeste 10 procent tjener op til 40% af den samlede indkomst...

Læs mere

Ligestilling mellem kønnene

Vores bidrag: Selv i verdens rigeste lande oplever vi i disse år, at vi ikke er i mål, når det kommer til ligestilling...

Læs mere

Partner for handling

Vores bidrag: Verden i dag er tættere forbundet end nogensinde før, og teknologi og viden er afgørende for at dele ideer og fremme innovation..

Læs mere

Kilder: Robin R. White and Mary Beth Hall, 2017. Nutritional and greenhouse gas impacts of removing animals from US agriculture. Proceedings of the National Academy of Sciences, 2017; 114 (48
Professor Jørgen E. Olsen. 
Institut for Agroøkologi ved Århus Universitet, Industrikyllinger er bedre for klimaet end økologi og dyrevelfærd, Berlingske 2018(IPPC, 2. november 2014).

 

KLIMA
Every meal matters
KANTINE
Sådan vælger vi råvarer
KANTINE
Se et bud på en ugemenu