EVERY MEAL MATTERS

Livet i havet

Vores mål: Cirka 80 % af de fisk og skaldyr, vi anvender, er bæredygtige, og vores mål er, at dette tal skal være højere.

Hvordan:
Vi foretrækker at bruge fisk og skaldyr fra havene omkring os, og i The Lunchroom arbejder vi primært med Fiskeristyrelsens mærkningsordning NaturSkånsom, som er en statskontrolleret mærkningsordning og en garanti for bæredygtige og skånsomme fangstmetoder.

Hvorfor:
Verdenshavene driver de globale systemer, som gør jorden beboelig, og vores håndtering af livet i havet er afgørende for både menneskeheden og klimaforandringernes konsekvenser. 

Verdenshavene absorberer omkring 30 % af den menneskeskabte CO2-udledning, og mere end tre milliarder menneskers levebrød er afhængig af biodiversiteten i hav- og kystområder. Alligevel overfiskes der i dag med omkring 30 %, hvilket er langt over niveauet, hvor fiskebestandene kan reproducere bæredygtigt.